21 Eylül 2020 Pazartesi

TOKİ'den Alınan Hangi Evler Koşulsuz Şartsız Başkasına Kiralanabilir?

 TOKİ'den Alınan Hangi Evler Koşulsuz Şartsız Başkasına Kiralanabilir? 



TOKİ'den alınan konutlar bilindiği üzere özel sözleşmelerle hak sahiplerine devrediliyor. Bu sözleşmeler ile TOKİ'den ev alan vatandaşlar konut satışlarında ve kiralanmasında yer alan maddelere bağlı olmak durumundalar. TOKİ tarafından hak sahiplerine yönelik uygulanan satış ve kiralama işlemlerine dair detaylar haberimizde.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye geneli her ilde ve çok sayıda ilçede konut projelerini hayata geçiriyor.  Kurum daha önceden planladığı projelerin ihale aşamalarını tamamlarken yeni projeler için ise başvuru duyuruları yayımlıyor. Bu projelerden ev almaya hak kazanan vatandaşlar ise TOKİ ile sözleşme imzalıyorlar. 

TOKİ'DEN KONUT SATIŞ KİRALAMA İŞLEMLERİ TOKİ 

Başkanlığı tarafından imzalanan sözleşme kapsamında müşterilerin konut satın aldığı projelere göre uymaları gereken kurallar bulunuyor. Bu kurallar alt gelir grubu için satılan konutlarda farklı diğer konut projelerinde farklı oluyor. 

Kurum alt gelir grubunda bulunan konutların satışını özel koşullarla yapıyor. Bu koşulların amacı satışların amaca yönelik yapılması ve gerçekten dar gelirli olan vatandaşların uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olabilmeleri. Bu kapsamda bu konut projelerinden ev alımlarında, üçüncü şahsa satışlarda özel kurallar uygulanıyor.  

Alt Gelir Grubu Konut Satışları 

Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemezler. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir. 

Orta Gelir Grubu 

Standart Konut Satışları Standart konutlardan ev alan vatandaşlar genel olarak şart olmamakla beraber projenin durumuna göre özel şartlar uygulanabilir. Bu durumda idareden bilgi almak gerekebilir. Bu özel durumlar konut satış sözleşmesinde de belirtilmektedir.

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)

* Emlak Gündemini https://omersaracofficial.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz. * İnstagram : https://www.instagram.com/remax_omersarac/ * Facebook : https://www.facebook.com/omersarac01 * Twitter : https://twitter.com/omersarac01





Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: