21 Ekim 2020 Çarşamba

Adana İçin Uygun Olan Meyve Fidanları Nelerdir?

 

Adana İçin Uygun Olan Meyve Fidanları Nelerdir?


Bu yazımızda Adana’ya  hobi meyve bahçesi tesisi yapacak olan müşterilerimize illerine uygun olan çeşitler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.Adana’nın iklim yapısı çoğrafi özelliklerinden dolayı ılıman iklim ve karasal iklim şeklindedir.Bu yüzden soğuklama ihtiyacı biraz yüksek olan meyve fidanlarını yayla kesimlere, düşük olan çeşitleri ise sahil kesimlere dikebilirsiniz.Ayrıca hobi meyve yetiştiriciliği yaparken yarı bodur veya bodur fidanlardan oluşan meyve bahçeleri tesis etmeye özen gösteriniz ziraa hem daha az yer kaplamakta hemde kısa sürede ürün vermektedir.

Adana için her türlü meyve fidanlarınızı , tohumlarınızı , fideleri ve bahçe malzemelerinizi  www.e-fidancim.com üzerinden sipariş verebilirsiniz.Adana için teslimatlar genelde 1-3 iş günü arasında olacak şekildedir.

E-fidancim Not:Açık kök meyve fidanlarını 11. Ay ile 4. Aylar arasında dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Ahududu Fidanı Çeşitleri

Willamette Ahududu, Yediveren Ahududu, Heritage Ahududu, Aksu Pembesi Ahududu, Ruby Ahududu, Hollanda Boduru Ahududu.Bu çeşitleri hem sahil bölgesine hemde Adana’nın yüksek rakımlı bölgelerine dikebilirsiniz.Açık kök ahududu fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü ahududu fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Alıç Fidanı Çeşitleri

Sarı ve kırmızı alıç fidanlarını dikebilirsiniz fakat kırmızı alıç fidanlarını biraz daha yükseğe dikmenizde her zaman yarar vardır.Sarı alıcı sahil kesime , her ikisini ise yüksek rakımlı bölgelere dikebilirsiniz. Açık kök alıç fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü alıç fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Armut Fidanı Çeşitleri

Adana’nın sahil kesimlerine etruşka, june beauty, akça, carmen, june gold , tezeren armudu ve limon armudu çeşitlerini dikebilirsiniz.Adana yüksek rakımlı bölgelere ise Japon armut fidanı çeşitleri olan atago, hosui, kosui dikebilir, bununda yanında akça, etruşka, haziran güzeli, june gold, kieffer, Williams, tezeren, doktor armudu, şeker armudu, bozdoğan armudu, santa maria, deveci, ankara armudu, karmen , tokat hünkar, bozdoğan, concord, conference çeşitlerini dikebilirsiniz.Hemen hemen tüm armut çeşitleri Adana şartlarında olabilmektedir.Yarı bodur fidan almanız her zaman daha erken verim ve daha kaliteli ürünler almanızı sağlayacaktır. Açık kök armut fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü armut fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Ayva Fidanı Çeşitleri

Adana’nın sahil kesimine tüm ayva fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz fakat gerekli soğuklama süresini almadığından dolayı meyve çağında küçülme ve rekoltede azalma olacaktır.Adana yüksek rakımlı olan bölgeleri için uygun olan ayva fidanı çeşitleri, limon, eşme, ekmek, ege22 çeşitleridir.E-fidancim.com üzerinden yarı bodur veya bodur anaçlı ayva fidanı çeşitlerinden satın almanızı tavsiye ederiz.Yarı bodur ve bodur ayva fidanı çeşitleri daha hızlı sürede daha kaliteli ürünler verecektir. Açık kök ayva fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü ayva  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Badem Fidanı Çeşitleri

Badem’in hemen hemen tüm çeşitleri Adana’nın her rakımında rahatlıkla olabilmektedir.Adana’ya uygun olan badem fidanı çeşitleri, nonpareil(elle kırılan badem), teksas, ferragnes, feeraduel,bertina, laurenne, tuono şeklindedir. Açık kök badem fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. Arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü badem fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Böğürtlen Fidanı Çeşitleri

Böğürtlen fidanları ülkemizin hemen hemen her bölgesinde rahatlıkla yetişmekte ve meyve vermektedir.Adana’ya uygun olan böğürtlen fidanı çeşitleri, early fat, jumbo, bursa1-2-3, chester şeklindedir.Bu çeşitleri dilerseniz sahil dilerseniz Adana’nın yayla kesimlerinde dikebilirsiniz. Açık kök böğürtlen fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü böğürtlen fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Ceviz Fidanı Çeşitleri

Ceviz ağacı sıfır rakımdan en yüksek rakımlara kadar rahatlıkla yetişebilmektedir.Adana’nın sahil kesimlerinde chandler ve pikan cevizi çeşitlerini, yayla kesimlerinde ise chandler, fernor, fernette, kaman1, şebin, bilecik, pedro çeşitlerini dikebilirsiniz. Açık kök ceviz  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü ceviz fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Dut Fidanı Çeşitleri

Dut ağacı ülkemizin her bölgesinde ve rakımında olmaktadır.Adana için uygun olan dut fidanı çeşitler, Avustralya dut fidanı, yediveren beyaz dut, siyah dut fidanı çeşitleridir.Belirtilen dut fidanı çeşitlerini Adana’nın hem sahil en yayla kesimlerine dikebilirsiniz. Açık kök dut   fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü dut fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Elma Fidanı Çeşitleri

Adana’nın sahil bölgesine summer red, anna elma fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.Yayla kesimlere ise  golden elma, fuji çeşitleri, gala çeşitleri, red chief, scarlet, granny smith elma, Safranbolu çıtırı, scarlet, ginger gold, early red one, sarı İngiliz gibi çeşitleri dikebilirsiniz.E-fidancim.com üzerinden elma fidanı satın alırken bodur veya yarı bodur anaçlı elma fidanı çeşitleri almanızı tavsiye ederiz.Bodur veya yarı bodur meyve fidanları hem daha az yer kaplayacak, hemde daha kısa sürede daha kaliteli ürünler verecektir. Açık kök elma  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü elma  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Erik Fidanı Çeşitleri

Adana’nın sahil kesimlerine obilnaja, red beauty, black splendor, can, papaz, aynalı, cin gibi soğuklama ihtiyacı düşük olan çeşitleri yayla kesimlere ise can erik, cin erik, papaz erik, red beauty, obilnaja, black amber, black diamond, santa rosa, friar, black star, briton erik, Kebab Eriği, Stanley, black splendor eriği, mürdüm eriği gibi erik çeşitleri dikelebilmektedir.E-fidancim.com üzerinden erik fidanı satın alırken yarı bodur veya bodur anaçlı erik fidanı satın almanızı tavsiye ederiz.Yarı bodur veya bodur erik fidanları daha kısa sürede ürün verecek ve daha az yer kaplayacaktır. Açık kök erik  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü erik  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Frenk Üzümü Fidanı Çeşitleri

Frenk üzümü Adana’nın hem sahil hemde yayla kesimlerinde rahatlıkla yetişebilmektedir. Avrupada bu meyveden elde edilen şuruplar yapılmaktadır.Adana için uygun olan Frenk üzümü fidanı çeşitleri tokat 3 frenk üzümü,rovada, red lake, roskopvilkan, goliath giant, silvergieters frenk üzümü fidanı çeşitleridir. Açık kök frenk üzümü fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü frenk üzümü  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Bektaşi Üzümü Fidanı Çeşitleri

Bektaşi üzümleri hemen hemen her iklimde rahatlıkla yaşayabilen ve meyve verebilen bitkiler,Sarı, Kırmızı Bektaşi üzümlerini rahatlıkla dikebilirsiniz.Bu çeşitleri Adana’nın hem sahil hemde yayla kesimlerinde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Açık kök bektaşi üzümü  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü bektaşi üzümü  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan İncir Fidanı Çeşitleri

Adana sahil kesiminden 600 metre rakımına kadar yerlerde incir fidanını rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.Yüksek olan rakımlarda incir fidanlarını soğuk vurma ihtimali yüksektir. Açık kök incir  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü incir  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Greyfurt  Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana’nın sahil kesiminde rio red ve star ruby greyfurt fidanı çeşitlerini dikebilisiniz.Yüksek rakımlı olan yayla kesimlerinde ise saksı içerisinde ev ortamında greyfurt fidanı yetiştirebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Kamkat Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana’nın sahil bölgesinden oval ve yuvarlak kamkat fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.Yüksek rakımlı olan yayla kesimlerinde ise ev içerisinde kamkat yetiştiriciliği yapabilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Kayısı Fidanı Çeşitleri

Adana’nın sahil kesimlerinde ziraat şekerparesi, aldeniz, ninfa tritina, tropikal, çağataybey kayısı çeşitlerini dikebilirsiniz.Yayla kesimlerinde ise bebeko, al kayısı, aldeniz, çağataybey, roksana, şekerpare, hasanbey, kabaaşı, vitolla, karacabey, aurora , tokalı, Iğdır şalağı kayısı, hasanbey, kabaaşı kayısı çeşitlerini yetiştirebilirsiniz..E-fidancim.com üzerinde yarı bodur veya tam bodur anaçlı kayısı fidanı satın almanızı tavsiye ederiz.Yarı bodur veya bodur anaçlı kayısı fidanları daha kısa sürede ürün vermektedir. Açık kök kayısı  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü kayısı  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Kiraz Fidanı Çeşitleri

Adana’da kiraz ağaçları rahatlıkla yetişebilmektedir.Adananın sahil bölgesinde early lorry,  star giant çeşitlerini yayla kesimlerinde ise 0900 ziraat , Lambert, starks gold, kordia, lapins, noble, van, star giant, early lorry, celeste, stella, sweet heart, regina  gibi kiraz fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.E-fidancim.com üzerinde kiraz fidanı satın alırken yarı bodur meyve fidanlarından almanızı tavsiye ederiz. Açık kök kiraz  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü kiraz fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Limon Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana’nın sahil kesiminde yediveren, kütdiken, aydın, mayer, gibi tüm limon çeşitlerini yetiştirebilirsiniz fakat yay kesimlerde ise bu ürünleri saksı içerisinde ev ortamında yetiştirebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Mandalin Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana’nın sahil bölümünde tüm mandalina çeşitlerini yetiştirebilir, dalından mandalin kopartabilirsiniz fakat yüksek rakımlı olan yayla kesimlerinde ise ev ortamında ancak saksı içerisinde mandalina yetiştirebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Nar Fidanı Çeşitleri

Adana ilinde keben, hicaz, devedişi, katırbaşı, devedişi nar ve diğer  fidanlarını dikebilirsiniz.Çok yüksek olan yayla kesimlerde nar ağacı yetiştiriciliğinde sıkıntı yaşabilirsiniz. Açık kök nar  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü nar  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Portakal  Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana’nın sahil kemsinde tüm portakal çeşitlerini rahatlıkla yetiştirebilirsiniz fakat yüksek rakımlı olan yayla kesimlerinde ise ev ortamında ancak saksı içerisinde mandalina yetiştirebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Nektarin Fidanı Çeşitleri

Adana’da sahil bölgesinde çok erkenci olan nektarin fidanı çeşitleri olan may glo, may free, zinkal gibi nektarin fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.Ziraa hem soğuklanma süreleri az olup hemde erken çiçek atçılarından eren donlardan çiçeklerin etkilenme riski mevcuttur.Yüksek rakımlı kesimlerde ise beyaz nektarin, caldesi, big top, big bang, Venüs, sweet lady, super red, gibi diğer nektarin fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz. Açık kök nektarin  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü nektarin fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Şeftali Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana’da sahil bölgesinde erkenci olan francosei, flored , transvalia çeşitlerinin dikilmesi uygundur.Yayla kesimlerde ise Monreo, Q’Henry, Red Star, elegant lady, bursa yarma, spring lady, glohaven, red elegant, red jim, ruby rich, tastired, basık şeftali, lorik, royal glory gibi şeftali fidanı çeşitlerini rahatlıkla dikebilirsiniz.E-fidancim.com üzerinden yarı bodur veya bodur anaçlı şeftali fidanları satın almanız kısa sürede ürün almanızı saplayacaktır. Açık kök şeftali fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü şeftali  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Trabzon Hurması Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Cennet hurması olarakta bilinen Trabzon hurması Adana şartlarında -12 dereceye kadar dayanabilmektedir.Fuyu , hachia, morali çeşitlerini deneyebilirsiniz. Açık kök Trabzon hurması fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü Trabzon hurması  fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Üzüm Fidanı Çeşitleri?

Üzüm fidanları ülkemizde her iklim koşulundan rahatlıkla dikilmektedir.Hobi amaçlı tüm üzüm fidanı çeşitlerini rahatlıkla dikebilirsiniz. Açık kök üzüm fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü üzüm fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Vişne Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana’da montmorency, Macar vişnesi ve Kütahya vişne fidanı çeşitlerini dikebilirsiniz.Vişne fidanının ideal olduğu yer ise yüksek rakımlı olan bölgelerdir. Açık kök vişne  fidanı çeşitlerini 11. aylar ile 4. arasında satın alabilir ve dikebilirsiniz , tüplü vişne fidanı çeşitlerini 12 ay satın alabilir ve dikebilirsiniz.

Adana İçin Uygun Olan Zeytin Fidanı Çeşitleri Nelerdir?

Adana ilinde sahil bölgelerde zeytin yetiştiriciliği yapılabilir fakat yüksek rakımlı bölgelerde ise ancak saksı içerisinde ev ortamında zeytin yetiştiriciliği yapabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için bilgi@e-fidancim.com adresine mail atabilir veya iletişim numaralarımızdan bizleri arayabilirsiniz. Bu bilgiler hem ılıman iklime sahip hemde karasal iklime sahip olan kot farkı fazla olan iller için verilmiştir.Tamamen hobicilere yöneliktir.Profesyonel meyve bahçesi tesislerinde çeşit seçiminde farklılık gösterebilir.



ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)

* Emlak Gündemini https://omersaracofficial.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz. * İnstagram : https://www.instagram.com/remax_omersarac/ * Facebook : https://www.facebook.com/omersarac01 * Twitter : https://twitter.com/omersarac01


Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: