8 Eylül 2020 Salı

Vatandaş İçin Ev Sahibi Olmanın Maliyeti Yükseldi!

 Konut Kredisi Faiz Oranları Sert Yükseldi, Vatandaş İçin Ev Sahibi Olmanın Maliyeti Yükseldi!


 Bankaların konut kredisi faiz oranları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından atılan parasal sıkılaşma adımları sonrası büyük bir hızla yükselişini sürdürüyor. Ne yazık ki yaşanan artış ile beraber vatandaş artık bankadan konut kredisi çekerek ev sahibi olmak için iki ev ödemek zorunda! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından atılan yeni para politikaları uygumaları sonrasında bankalardaki kredi faiz oranı yükselişi hız kazandı.  Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş sonrasında bankadan kredi çekerek ev sahibi olmak isteyen vatandaş bir ev almak için iki ev parası ödemek zorunda!  

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ, İKİ EV PARASINA ANCAK ARTIK 1 EV ALINABİLİYOR! 



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan konut kredisi desteği ile kamu bankaları 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile sıfır konutlar için yüzde 0.64 faiz oranı ile ve ikinci el konutlar için ise yüzde 0.74 faiz oranı ile konut kredisi desteği vermeye başlamıştı.  Ancak ucuz kredinin bir şekilde dolar ve altın yatırımı için kullanılmaya başlanması ile kurda ve altın fiyatlarında yaşanan tehlikeli yükseliş sonrası kamu bankaları kampanyayı sonlandırmış ardından da Merkez Bankası tarafından atılan parasal sıkılaşma politikaları ile konut kredisi faiz oranları yüzde 1 seviyesinin üzerine çıkmıştı.  Uygulamaya alınan son oranlara göre ise en yüksek konut kredisi faiz oranı yüzde 1.64 seviyesine fırladı.  Yeni oranlarla en yüksek seviyeden kredi çeken vatandaşın 120 ay vadeli 200 bin lira konut kredisi çekmesi durumunda bankaya ödeyeceği kredi tutarı 458 bin 733 liraya ulaşırken vatandaş sosyal medyadan yükselen faiz oranlarını değerlendirirken "artık bir ev vatandaşa bir ev bankaya" yorumlarını yapıyor. 

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)



Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: