3 Eylül 2020 Perşembe

Ev Alımında Cayma Hakkı! 14 Gün İçinde Gerekçe Göstermeden Alınan Daire İade Edilebilir!

 

 Ev Alımında Cayma Hakkı! 14 Gün İçinde Gerekçe Göstermeden Alınan Daire İade Edilebilir 

Ev alan vatandaşların yasal olarak bazı yasal hakları bulunuyor. Bu yasal hakların bazıları kamuoyunda çok konuşulduğu için vatandaşlar tarafından biliniyor olsa da bazı haklara vatandaşlar yeterince hakim değiller. Bu haklardan bir tanesi de ev alımlarından sonra ki süreçte geçerli olan cayma hakkı. Vatandaşlar aldıkları evden bir nedenden dolayı memnun olmazlarsa cayma bedeli cezası ödeyerek aldıkları evi geri iade edebilirler. 

 Kredi sektöründe yaşanan hareketlilik emlak sektörünün canlanmasına neden olmuştu. Son dönemlerde on binlerce vatandaş kredi ile ev sahibi oldular. Bunun dışında kredi kullanmadan doğrudan ev sahibi olan vatandaşların da sayısı da yükseldi.  Ev alan vatandaşların yasal olarak çok sayıda hakkı bulunuyor. Bu haklardan bir tanesi de alınan evin iade edilmesi hakkı. İşte alınan evin hiçbir koşul göstermeden iade edilmesi için gerekli şartlar ve yapılması gereken işlemler.  

CAYMA BEDELİ İLE ALINAN EVİN İADE EDİLMESİ 

Devlet tarafından ev alan vatandaşlara sağlanan en önemli haklardan olan iade hakkı, alınan evin herhangi bir nedenden dolayı beğenilmemesi durumunda olur. Vatandaşlar kendilerine ait nedenlerden dolayı aldıkları evlerden vazgeçmek isterlerse bunun için işlem sürecini başlatabilirler.  En Önemli Nokta 14 Gün Detayı Ev alan ve iade etmek isteyen vatandaşların bilmeleri gereken en önemli koşulların başında süre geliyor. Vatandaşlar ev aldıklarında 14 gün içinde evin iadesi için başvuru yapma hakkına sahipler. Bu 14 günlük süreç içerisinde ise vatandaşlar evin iadesi için hiçbir gerekçe göstermek zorunda değiller.  

TÜM MASRAFLAR TÜKETİCİYE AİT 

Cayma hakkını kullanarak 14 gün içinde aldığı evi geri iade etmek isteyen bir vatandaşlar tüm iade masrafları ödemek zorunda. Ayrıca iade süreci başvurusunda bulunan olan kişi cayma bedeli ödemek zorunda. Bu ödemeler ise başvuru sürecine göre belirleniyor. 14 günden sonra ise konutun teslim anına kadar cayma hakkını kullanabilecek, bu durumda konut satış bedelinin % 2’si kadar “Cayma Ücreti” ödeyecek. Daha uzun süreli iade işlemlerinde uygulanan ceza oranları ise şu şekilde; İlk 3 ay için cayma hakkı ceza oranı yüzde 2. Eğer satın alma işleminin üzerinden 3 ile 6 ay arasında sözleşmeden dönülürse sözleşme bedelinin yüzde 4'ü kadar ceza ödenir. Süre 6-12 ay arasında olursa sözleşme bedelinin yüzde 6'sı, 12-24 ay arasında olursa ise yüzde 8'i kadar ceza ödemesi yapılır.

ÖNERİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)





Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: