8 Eylül 2020 Salı

Tapu Devrinde Yeni Uygulama! Alıcı ve Satıcılar Bir Araya Gelmeden Satış Yapılabilecek

 Tapu Devrinde Yeni Uygulama! Alıcı ve Satıcılar Bir Araya Gelmeden Satış Yapılabilecek 



Tapu devri ile ilgili olarak bazı ilçelerde başlatılan pilot uygulama tüm Türkiye'ye yayılıyor. Söz konusu uygulama kapsamında farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar bir araya gelmeden satış işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 15 Eylül tarihi itibariyle uygulamaya girecek olan uygulamada sistemin nasıl işleyeceğine ilişkin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü açıklamalarda bulundu. 

 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yeni uygulaması 15 Eylül tarihinde vatandaşların hizmetine sunulacak.  Tapu devri aşamasında gereken bazı koşulların daha kolay şekilde tamamlanmasını hedefleyen uygulama ile vatandaşlara kolaylıklar sağlanacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün hayata geçireceği uygulama esasları şu şekilde; 

ALICI VE SATICILAR BİRARAYA GELMEDEN SATIŞ YAPILABİLECEK 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yapmış olduğu yazılı açıklamasında gayrimankul, taşınmaz devri için gerçekleştirilecek sözleşmelerde artık alıcı ve satıcıların bir araya gelmesinin gerek olmadığını duyurdu. Yeni uygulama kapsamında vatandaşlar yaşadıkları yerdeki herhangi bir Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden bu işlemleri hallebilecekler. Aynı anda farklı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinde hazır olacak alıcı ve satıcılar işlemleri aynı yürütüp devri tamamlayabilecek.  

Uygulama Pilot Olarak Başlatılmıştı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü söz konusu uygulamayı 17 Ocak 2020 tarihinden itibaren bazı ilçelerde uygulamaya başlamıştı. Ümraniye, Çankaya, Büyükçekmece, Kepez, Bayraklı ve Bornova, Ümraniye, Çankaya, Büyükçekmece, Kepez, Bayraklı ve Bornova Tapu Genel Müdürlükleri ile Berlin Temsilciliği yılın ilk günlerinden itibaren bu uygulama kapsamında işlem yapıyordu.  

TAPU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YENİ UYGULAMAYA DAİR AÇIKLAMA 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü daha önce pilot olarak uygulanan ve önümüzdeki günlerde tüm Türkiye geneli uygulanacak işlemlere dair vatandaşları bilgilendirdi.  Uygulamanın nasıl işleyeceğine ilişkin bilgiler veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konuya dair bir örnek verdi. Kurum açıklamasında, "Berlin'den ayrılamayan bir vatandaşımız, Berlin Başkonsolosluğu Tapu ve Kadastro Temsilciliğine başvurarak, Konya'daki gayrimenkulünün satış işlemlerini, Almanya ve Türkiye'deki tapu müdürlükleri aracılığıyla telekonferans yöntemiyle 22 Nisan'da gerçekleştirdi. Böylece işlem, Türkiye'deki bir taşınmaza ilişkin, taraflardan biri Avrupa'da diğeri Türkiye'deyken gerçekleştirilen ilk satış işlemi olarak kayıtlara geçti." ifadelerine yer verdi.  Söz konusu uygulama 15 Eylül tarihi itibariyle Türkiye'de ki tüm Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinde hizmete girecek. 

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)



Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: