13 Eylül 2020 Pazar

Müteahhitlerden Ev Alacaklara Uyarı! Bekledikçe Fiyatlar Artıyor, Mevcut Koşulları Değerlendirin

 


Müteahhitlerden Ev Alacaklara Uyarı! Bekledikçe Fiyatlar Artıyor, Mevcut Koşulları Değerlendirin

Ev almayı planlayan ancak yüksek kredi faiz oranları nedeniyle bu planlarını erteleyen müşterilere sektör temsilcilerinden bazı öneriler geldi. Konutlarda maliyetlerin arttığını ve fiyatların yükselebileceğini ifade eden eden sektör temsilcileri vatandaşların mevcut durumları değerlendirebileceğini söylediler.

Haziran ve Temmuz aylarında kamu bankaları tarafından başlatılan kredi kampanyaları ile ev alan vatandaşların kredi maliyetleri oldukça düşük seviyelerde oldu. Ağustos ayı başından itibaren kademeli olarak yükselen kredi maliyetleri nedeniyle piyasada yeni bir durağanlık dönemi başlamıştı. Bu süreçte kredi faiz oranları ise yüzde 0.64, ile yüzde 0.74 seviyesinden 1.05 bandına kadar çıktı.  

EV ALACAKLARA MEVCUT DURUMU DEĞERLENDİRİN ÖNERİSİ 

Ev alacak olan vatandaşlar için yapılan değerlendirmelerde İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım özel bankaların faiz politikasına değindi. Özel bankaların kredi faizlerinde uyguladığı yavaş hareket nedeniyle düşük faiz politikasının sürdürülebilir olmadığını söyledi. Faiz oranlarının yükselmesinin ardından firmaların ellerini taşın altına koyduğunu ifade eden Nazmi Durbakayım, firmaların konut alımını cazip hale getirmeye devam ettiğini söyledi.  

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas konut kredisinde yüzde 0.99 ile 10 yıl vadeli kredi maliyetlerinin uygun olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında ev alacak vatandaşlara önerilerde bulunan Altan Elmas şu ifadeleri kullandı.  "Kamu bankaları tarafından özellikle birinci el konutta sunulan yüzde 0.64 faiz oranı bir fırsattı. Kullanabilen tüketici kullandı. Ancak bu oranları sürekli bu seviyede tutmak tabii kolay değil. Bu nedenle konut maliyetleri ile yeni konut fiyatlarını karşılaştırdığımızda hala fiyatların yüzde 50 uygun olduğunu görüyoruz. Konut alımını erteleyenler, aslında bekledikçe fiyatların arttığını görüyor. Bu nedenle faiz düşük olsa bile ödedikleri oran belki de daha çok artacak." KONUTDER Başkanı Altan Elmas konuşmasının devamında ev almayı planlayanlar için  mevcut koşulların da tüketici tarafından değerlendirilmesini öneriyoruz, ifadelerini kullandı. 

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)

* Emlak Gündemini https://omersaracofficial.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz. * İnstagram : https://www.instagram.com/remax_omersarac/ * Facebook : https://www.facebook.com/omersarac01 * Twitter : https://twitter.com/omersarac01


Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: