8 Eylül 2020 Salı

Emlak Vergisi Muafiyet Şartları Nelerdir?

 Tek Evi Olan Emekliler, Ev Hanımları ve İşsiz Kişiler İçin Emlak Vergisi Muafiyet Şartları Nelerdir? 



Türkiye sınırları içerisinde evi, arsası, işyeri, dükkanı, tarlası ve konutu olan herkesi ilgilendiren emlak vergisi hakkında belirli koşullar hakkında muafiyet hakkı uygulanmaktadır. Sıfır oranlı emlak vergisi için aranılan muafiyet şartları nelerdir, kimler emlak vergisi öder, kimler emlak vergisi ödemez?

 Emlak vergisi konusunda diğer tüm vergi türlerinde olduğu gibi belirli muafiyet şartları uygulanmaktadır.  

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ? 

Emlak vergisi ödemesi için aranılan muafiyet şartlarını taşıyan kişiler emlak vergisi ödemezken bu kişilerin dışında kalan adına kayıtlı tapusu olan herkes emlak vergisi mükellefi olarak kabul edilmektedir.  

EMLAK VERGİSİ MUAFİYET ŞARTLARI NELERDİR? 

Sahip olduğu taşınmazın tek taşınmazı olması şartı ile; Sahip olduğu konutun büyüklüğü 200 metrekareyi geçmeyen,  Hiçbir geliri olmayan işsizler ve ev hanımları,  Sahip olduğu tek geliri sosyal güvenlik kurumu tarafından ödenen emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı olan,  Gaziler,  Şehidin dul eşi ile yetim çocukları emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanmaktadır. 

 GERİYE DÖNÜK ÖDENEN EMLAK VERGİSİ PARASI İADESİ NASIL ALINIR?

 Yukarıdaki listede yer almasına rağmen bu hakkından haberdar olmadığı için emlak vergisi ödemesi yapan kişilere belediyeler tarafından geriye dönük 5 senelik zaman zarfı içerisinde ödedikleri paraları geri iade edilmektedir.  Emlak vergisi iadesi için kişinin ödeme yapmış olduğu makbuzlar ile ödeme yapmış olduğu emlak vergisi servisine başvuru yapması yeterlidir. 

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)



Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: