28 Eylül 2020 Pazartesi

Emlak Vergisi Borcu Olanlar Dikkat! Vergi Borçlarına Af !


 

Emlak Vergisi Borcu Olanlar Dikkat! Vergi Borçlarına Af ve Yapılandırma Müjdesi İçin İlk Adım Atıldı 

Vergi borçlarına af ve yapılandırma müjdesi için geri sayım başladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama sonrası gözler Hazine ve Maliye Bakanlığı'na çevrildi. Peki, emlak vergisi borçlarına af var mı, emlak vergisi borçlarına yapılandırma gelecek mi, taksitlendirme olacak mı, emlak vergisi ödenmezse ne olur? 

 Ülkemizde bulunan tüm taşınmazlar için düzenli olarak emlak vergisi ödemesi yapılmakta olup çok sayıda ev sahibi ödeme konusunda sorunlar yaşamaktadır.  

EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR? 

Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi borcu için çok sayıda kişi ödeme konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Belediyelerin konu hakkında yaptırımlar konusunda eksik kalması nedeni ile bazı kişiler de ödeme yapmamayı tercih etmektedir.  Emlak vergisi borcu olan taşınmazın tapu devri ve satışı mümkün değildir. Ödenmeyen emlak vergisi borcuna düzenli faiz işletilmekte olup vatandaş emlak vergisine konu olan evini, işyerini, dükkanını ya da tarlasını satmak istediği zaman bu borcu mutlaka o tarihe kadar üzerine işletilen yüksek faiz yükü ile ödemek zorunda kalmaktadır.  

EMLAK VERGİSİ BORCUNA AF MI GELİYOR? EMLAK VERGİSİ BORCU TAKSİTLENDİRME VE YAPILANDIRMA VAR MI? 

Pandemi nedeni ile uzun süredir gündemde olan vergi borçlarına af konusunda Bakan Selçuk yeni açıklamalarda bulundu.  Esnafın korana virüs salgını nedeni ile ödemelerde sıkıntı yaşaması, vergi borçlusu konumuna düşerek borcu yoktur yazısı alamadığı için kredi paketlerinden yararlanamaması üzerine "Ekim sonundaki rakamları, normalleşme işaretlerini bir görelim. Rakamlara bakalım. (Hazine ve Maliye ile) birlikte karar veririz. Henüz daha görüşmedik. Bildiğiniz gibi sigorta primleri ve vergiyle ilgili yeniden yapılandırmaların birlikte olması gerekiyor” diyerek Ekim ayını işaret etmişti.  Söz konusu düzenleme ile borçlara af gelmesi imkanı bulunmazken yapılandırma üzerinde çalışılacak. Vergisini düzenli olarak ödeyen kişilere haksızlık olmaması adına vergi borçlarına af değil vatandaşa ödeme kolaylığı sağlanması adına yapılandırma ve taksitlendirme imkanı sunulacak.  Yani emlak vergisi borçlarının faizleri silinecek ve çok daha düşük bir masraf ile faiz tutarı üzerinden taksitlendirme yapılarak vatandaşa devlete olan borçlarını ödeme kolaylığı sağlanacak. 

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)

* Emlak Gündemini https://omersaracofficial.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz. * İnstagram : https://www.instagram.com/remax_omersarac/ * Facebook : https://www.facebook.com/omersarac01 * Twitter : https://twitter.com/omersarac01



Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: