13 Mayıs 2022 Cuma

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE FİYAT ARTIŞLARI BAŞLADI!

     Adana'da bu hafta itibariyle fiyat artışları başladı.Haziran sonuna kadar da artış devam edecek gibi duruyor bu durumda ev gayrimenkul sahipleri ve gayrimenkul alacaklar için ekonomik şartlar nasıl değerlendirilmeli? Hareket tarzımız ne olmalı?



    Öncelikle Adana Çukurova bölgesi fiyat artışlarında başı çektiğini gözlemliyoruz.Örneğin Güzelyalı,Mahfesığmaz,Toros,Yurt Mahallerinde ortalama 3+1 daire fiyatı 1.500.000 TL civarına yaklaştı.Tabii ki evin konumu,yaşı,cepheleri,durumu..vs. konular fiyata olumlu ve olumsuz etkileri var ama iyi ve tercih edilen özelliklere sahip temiz bir daire bu fiyatlarda diyebiliriz.Mülk sahipleri açısından aciliyet yoksa tabii ki ilk hareket tarzı satmamak yönünde çünkü bu kadar hızlı ve yüksek dalgalı seyreden ekonomik koşullarda kaybetmek istemiyorlar.Haklılarda fakat şunu dikkatlerden kaçırmamak gerekir gayrimenkul fiyatlarının artış hızına parelel olarak maalesef insanlarımızın alım gücü de düşmekte müşteri sayımız azalmakta yüksek fiyat politikası ile hareket etmek evimizi satılabilir noktadan uzaklaştırabilir.Bu da evimizin satılamamasına sebep olur.

    Müşteri açısından baktığımızda ise hızla artan gayrimenkul fiyatlarına parelel olarak elimizdeki birikimlerin hızla erimesi hedeflediğimiz evlerin süratle alınabilir noktadan uzaklaşması söz konusu bu sebeple ev almak isteyen müşterilerimizin elini çabuk tutması her durumda karlı çıkmaları anlamına gelmekte fakat acele alım-satım işlemleri daima hataya maddi kayıp yaşanma tehlikesine açıktır.Bu sebeple bir gayrimenkul profesyoneli ile çalışmanız size büyük faydalar sağlayacaktır.

    Adana'da yeni açılan PREMAR Çatı Gayrimenkul tamamen yerli sermaye ile kurulan Türkiye'de ve Dünyada birçok ülkede faaliyet gösteren kurumsal ve etik değerlere sahip ciddi bir gayrimenkul firmasıdır.Başta ben Ömer SARAÇ olmak üzere daha bir çok alanında uzman profesyonel kadro ile Adana ve çevre illere hizmet vermekteyiz.

    Gayrimenkul alırken yada satarken maddi kayıp yaşamamanız adına sadece bir kahve eşliğinde sohbet ederek çok kıymetli bilgiler edinebilirsiniz.

    O zaman buyrun kahveye bekliyoruz!


Ömer SARAÇ

Uzman Gayrimenkul Danışmanı

0 322 232 08 88

0 553 304 65 96

0 532 399 41 01                                                                                         Hemen Arayın!


Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: