14 Ekim 2020 Çarşamba

İnternet Ortamında Gayrimenkul Alımı Satımı Yapanlar! İlan Yönetmeliği Değişti


 

İnternet Ortamında Gayrimenkul Alımı Satımı Yapanlar! İlan Yönetmeliği Değişti, Ceza Almamak için Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler

 İnternetten ev alım satımı için yayımlanan ilanlara dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. İnternet ortamında yayımlanan ilanlarda yer alması gereken hükümler yenilendi. Bu kapsamda internet ortamında emlak alım satım ilanı yayımlayanların, ilanlarında mutlaka yer vermeleri gereken maddelere ilişkin detaylar şöyle;


Gayrimenkul alım satım için internet ortamında yayımlanan ilanların yanıltıcı olmaması adına bir dizi önlem alındı.

  İNTERNET ORTAMINDA YAYIMLANAN İLANLAR İÇİN YENİ ŞARTLAR 

14 Ekim 2020 tarihinden itibaren uygulamaya giren "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında yapılan değişikliklerde; internet ortamında ilan yayımlayanlar belli bilgilere ilanlarında yer vermek zorundalar.  Bu kapsamda ilanların yanıltıcı olmaması ve genel standartların tamamına uygun olması gerekiyor. 

 Söz konusu yönetmelikte ayrıca internet ortamında taşınmaz alım satım ilanlarında, iletişim bilgilerinin olması, istek ve şikayetlerin iletilebilmesi adına yeni maddelerde uygulamaya girdi.

 İşte internet ortamında yayımlanacak ilanlarda yer alacak bilgiler;

 İNTERNETTEN YAYIMLANAN İLANLARA İLİŞKİN HÜKÜMLER 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile uygulamaya giren düzenlemeler; 

MADDE 12 – (1) İnternet ortamında taşınmaz ticaretine yönelik ilan veren işletme ve sözleşmeli işletmeler, 14 üncü maddenin ikinci fıkrasının (h), (ı), (i) ve (j) bentlerinde belirtilen ilke ve kurallara uymakla ve ilanlarında üçüncü kişileri yanıltıcı bilgi ve belgelere yer vermemekle yükümlüdür. 

(2) İnternet ortamında taşınmaz ticaretine yönelik ilan verilmesine aracılık eden gerçek veya tüzel kişiler aşağıdaki hususlara uymakla yükümlüdür:

   a) İşletme ve sözleşmeli işletmelerin 14 üncü maddenin ikinci fıkrasının (i) bendinde belirtilen yükümlülüğünü yerine getirebilmesine imkân sağlamak. 

   b) İşletme ve sözleşmeli işletmelerin üyeliğinden önce Bakanlığın internet sayfası veya Bilgi Sisteminden yetki belgesi kontrolü yaparak yetki belgesine sahip olmayan işletme ve sözleşmeli işletmeleri üye yapmamak.

   c) Aynı taşınmaza yönelik birden fazla işletme veya sözleşmeli işletme tarafından ilan verilmesi durumunda, o taşınmaza ilişkin yetkilendirme sözleşmesine taraf olan işletme veya sözleşmeli işletmenin talebi halinde yetkisiz verilen ilanları yayımdan derhal kaldırmak.

    ç) İlanlara ilişkin talep ve şikâyetlerin internet tabanlı iletişim yöntemlerinden en az biri ve telefon aracılığıyla iletebilmesi için müşteri hizmetleriyle iletişim imkânı sunmak. Bu talep ve şikâyetlerin etkin şekilde yönetilerek sonuçlandırılmasını sağlamak. 

   d) İlan, şikâyet ve üyeliklere ilişkin bilgileri Bakanlığın taleplerine uygun olarak Bakanlığa iletmek.

   e) Taşınmaz ticaretinin geliştirilmesi ve tüketicinin korunması amacıyla Bakanlıkça alınan tedbirlere uymak.” 


YENİ DÜZENLEME İLE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

 Resmi Gazete'de yayımlanan yeni hükümler kapsamında; satış amacıyla internet ortamında duyurulan gayrimenkullere ilişkin yanıltıcı bilgi verilemeyecek. Aynı gayrimenkule ait ikinci bir ilan olmayacak. İstek ve şikayetler için iletişim kanalı açılması gerekecek.

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)

* Emlak Gündemini https://omersaracofficial.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz. * İnstagram : https://www.instagram.com/remax_omersarac/ * Facebook : https://www.facebook.com/omersarac01 * Twitter : https://twitter.com/omersarac01


Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: