9 Eylül 2020 Çarşamba

Hobi Bahçesi Olanlar Dikkat! İzinsiz Bahçelerin Yıkım Kararı..


 

Hobi Bahçesi Olanlar Dikkat! İzinsiz Bahçelerin Yıkım Kararı İçin Yasa Teklifi Meclis Açıldığı Anda Gündeme Gelecek

 Hobi bahçelerinin yıkım kararı için hazırlanan yasa teklifi kamuoyunda oluşan yoğun tepki sonrasında üzerinde tekrar görüşmelerin yapılması adına ertelenmişti. Meclisin açılması ile beraber söz konusu yasa tasarısı yeniden gündeme gelecek!

Özellikle de korana virüs salgını döneminde yoğun talep oluşması ile beraber sayıları hızla artan hobi bahçeleri hakkında yeni düzenlemeye gidilmişti.  

HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI, SON DURUM NE? 



Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan çıkışın ardından gündeme gelen izinsiz hobi bahçelerinin yıkımı hakkında yeni bir yasal düzenleme yapılmıştı.  AK Parti grubu tarafından hazırlanan Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında kanun teklifi kamuoyunda oluşan yoğun tepki üzerine askıya alınmıştı.  Özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kadar gelen yoğun tepkiler üzerine yasa teklifi üzerinden bazı düzenlemelerin yapılması adına kanun teklifi AK Parti tarafından geri çekilmişti.  

Milliyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre ise hobi bahçesi olan kişilerin kaderini belirleyecek olan yasa düzenlemesi meclisin açılması ile beraber yeniden gündeme gelecek.  

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? 

Söz konusu yasa teklifi üzerinde görüşmelerin başlayacağı tarih ise 1 Ekim 2020 olarak açıklandı.  TARIM BAKANI PAKDEMİRLİ HEPSİNİ YIKACAĞIZ DEMİŞTİ!  

Hatırlanacağı üzere Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli konu hakkında twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "Arada bulunan aracıların kazanması için tarım arazilerimizin çöl haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Suyun istenildiği gibi bilinçsiz şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. İnsanların tarıma olan ilgilerinin kullanılıp sömürülmesine imkan tanımayacağız. Noter aracılığı ile hobi bahçesi arazisi satın alan vatandaşlarımızı uyarıyorum; bu arazilerde hiçbir zaman hissedar olamayacaksınız ve tasarruf hakkınız bulunmayacak. Satın aldığınız taşınmazlar yıkılabilir" sözleri ile son derece sert bir açıklamada bulunmuştu.  



KAÇAK VE İZİNSİZ HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK!  

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre kaçak olan hobi bahçeleri istisnasız olarak yıkılacak. Verimli tarım arazileri üzerine kurulan izinsiz hobi bahçelerine yıkım kararı çıkarken bundan sonra da yapılacak olan hobi bahçelerine kesinlikle izin verilmeyecek.  Tarım arazisi üzerine izinsiz olarak yapılan hobi bahçeleri için yıkım kararı çıkmasına kesin gözü ile bakılırken söz konusu yasa teklifi meclis açıldığı anda yeniden gündeme taşınacak. 

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)




Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: