25 Ağustos 2020 Salı

Aile Konutu Nedir? Aile Konutu ile Sağlanan Haklar Nelerdir?

 Aile Konutu Nedir? Aile Konutu ile Sağlanan Haklar Nelerdir? 

Kaydı Nasıl Yapılır? Evli çiftler yada evlenecek çiftler tarafından araştırılan aile konutu nedir? Aile konutu ile sağlanan haklar nelerdir? Aile konutu kaydı nasıl yapılır?

 Tüm bu soruların yanıtları ve aile konutuna dair bilinmesi gereken tüm detaylar yazımızda. 

Son dönemlerde artan konut satışları ile birlikte bu alanda uygulanan bazı modellerde araştırılmaya başlandı.  Bu kapsamda özellikle evli çiftler veya evlenmeyi planlayan vatandaşlar aile konutu üzerinde duruyorlar. Ev alımlarında hakların tüm aileye dağılmasını  sağlayan ve satış işlemlerinde farklı ayrıcalıklar sunan aile konutu detayları sizlerle.  

AİLE KONUTU NEDİR, HANGİ HAKLARI SAĞLIYOR? 

Aile konutu barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla bir ailenin yaşamını devam ettirdiği ve uzun yıllar devam ettirmeyi planladığı oturma yeri olarak tanımlanır. Vatandaşların aile konutu oluşturabilmeleri için evlilik birliği içinde olmaları gerekiyor.  Evli çiftin düzenli yerleşim amacıyla kullandığı ve yaşadığı, barınmak amacıyla ikamet ettiği yer olarak tanımlanan “aile konutu” tanımı, Medeni Kanun’un 194. maddesinde geçiyor. Bu tanıma göre aile konutu yaşamın sürekli devam ettirildiği alan olarak tanımlanıyor. 

Örneğin yazlıklar aile konutu olarak tanımlanmıyor.  Aile Konutu ile Hangi Haklar Sağlanıyor?

 Aile konutu ile eşler tek başlarına işlem yapamazlar. Buna göre eşlerden biri konutun kira sözleşmesini tek başına sona erdiremez. Yine aynı şekilde eşlerden biri aile konutunu tek başına satamaz, devredemez. Bu tür işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için her iki tarafında onayı gerekmekte. Ayrıca eşlerden biri, diğer eşin açık onayı olmaksızın tapuda aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.  

AİLE KONUTU KAYDI NASIL YAPILIR? 



Aile konutu uygulamasından faydalanmak isteyen çiftler bunun için başvuruda bulunmaları gerekiyor. Eşler bu kayıt için kayıtlı bulundukları muhtarlıktan oturdukları evin ikametgâh olduğuna dair bir belge alacaklar. Daha sonra bu belge ile birlikte evlenme cüzdanı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat edecekler. 


** Sizde Remax güvencesi ile Gayrimenkul Danışmanı, Remax As'dan Ömer SARAÇ ile beraber çalışmak isterseniz arayabilirsiniz, hemen çalışmaya başlayalım.


Sabit Hat: 0 322 232 01 01

GSM       : 0 532 399 41 01




Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: