18 Eylül 2020 Cuma

Öğrenci Evleri Depolara Taşındı! Kiralık Daireler Arttı, Kiralar Ucuzlayacak Mı?




 Üniversiteler Uzaktan Eğitim Kararı Aldı, Öğrenci Evleri Depolara Taşındı! Kiralık Daireler Arttı, Kiralar Ucuzlayacak Mı? 

Pandemi nedeni ile yüz yüze eğitim konusunda halen büyük bir belirsizlik yaşanırken üniversitelerin büyük bir bölümünün uzaktan eğitime geçeceğini açıklaması üzerine üniversite öğrencileri evlerini boşaltmaya başladı. Çok sayıda öğrenci evine kiralık ilanı yapıştırılırken artan kiralık daire ilanları ile kiralarda düşüş bekleniyor. 

 Korana virüs salgını nedeni ile üniversitelerin birbiri ardına uzaktan eğitim kararı vermesi üniversite öğrencilerinin evlerini boşaltmasına neden oldu. 

 ÖĞRENCİ EVLERİ BOŞALMAYA BAŞLADI, EŞYALAR DEPOLARA TAŞINIYOR!  

Üniversite öğrencileri yaşanan belirsizlik nedeni ile ikilem yaşarken uzaktan eğitim kararlarının peş peşe açıklanmasının ardından çok sayıda öğrenci boş yere kira ödememek adına evlerini boşaltmaya başladı.  Pandemi nedeni ile yaşadıkları şehirlerde uzaktan eğitim alacak olan öğrenciler ikinci döneme kadar devam edecek uzaktan eğitim nedeniyle boş yere kira ödememek adına eşyalarını depolara taşımaya başladı. Üniversitelerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık depolar hızla tükenirken yaşanan yoğun talep sonrası bu seferde kiralık  depo ücretleri yükseldi.  

KİRALIK EV FİYATLARI UCUZLAYACAK MI? 

Öğrencilerin evlerini hızla boşaltmaya başlamasının ardından emlakçıların vitrinlerindeki kiralık daire ilanları da arttı. Normal koşullarda bu dönemde üniversitelere yakın olan bölgelerde kiralık daire bulmak imkansız olarak kabul edilirken şu anda çok sayıda ev boş ve kiracı bekliyor.  Üniversitelerin kayıt döneminde yükselen kiralık daire fiyatları bu sene sert düşüşler gösterirken emlakçılar öğrencilerin bu hızla evlerini boşaltmaya devam etmeleri halinde üniversite olan ilçelerde kiralık daire fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini belirtiiyor.  

ÖNEMLİ:

1973 yılında kurulan RE/MAX, bugün dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumudur. 97 Ülkede, yaklaşık 6.500 Civarı Franchise 0fisi ve 100.000'e yakın Gayrimenkul Danışmanı bulunmaktadır. Ülkemizde Tek Şirketler Grubu tarafından kurulan RE/MAX Türkiye Genel Müdürlük, Türkiye ve KKTC'yi kapsamaktadır. RE/MAX Türkiye ofisi ve gayrimenkul danışmanı tarafından yaygın modern ofisleri ile profesyonel gayimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmeti vermektedir. 1997 yılından bugüne ülkemizde faaliyette bulunan RE/MAX, ülkemizde gayrimenkul almak/satmak isteyenlere muhteşem fırsatlar sunmaktadır.


Ben Ömer SARAÇ;
Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım; sizde Remax güvencesi ve kalitesi ile benimle çalışmak isterseniz;


Sabit: 0 322 232 0101
GSM: 0 532 399 41 01

We can speak english; use whatsupp to contact with me (+90 553 304 65 96)

* Emlak Gündemini https://omersaracofficial.blogspot.com/ adresinden takip edebilirsiniz. * İnstagram : https://www.instagram.com/remax_omersarac/ * Facebook : https://www.facebook.com/omersarac01 * Twitter : https://twitter.com/omersarac01



Paylaş :

Yazar:

Remax As'da Gayrimenkul Danışmanıyım. Sizde gayrimenkul alırken-satarken Remax güvencesi ile Ömer SARAÇ'la yolunuza devam etmek isterseniz? Ömer SARAÇ Gayrimenkul Danışmanı 0 322 232 01 01 0 532 399 41 01

Facebook Yorumlar

0 yorum: